В Україні запустили проєкт розвитку шкільних медіа Youth MediaLab

В Україні запустили проєкт розвитку шкільних медіа Youth MediaLab

Фото
Укрінформ
Міністерство інформаційної політики спільно із Міністерство освіти і науки України запустили проєкт розвитку шкільних медіа Youth MediaLab 2019-2020.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила завідувачка сектору з питань європейської інтеграції Міністерства інформполітики Людмила Василенко.

“Протягом 2018 року стартував пілотний проєкт цієї програми, але він був розрахований виключно на тренінгову складову. Ми навчали школярів, молодь, студентів, як правильно створювати якісний контент, навчали основам журналістських стандартів. Ми зрозуміли, що цього недостатньо, і завдяки підтримці Проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), ми сьогодні можемо оголосити старт програми розвитку шкільних медіа”, - сказала Василенко.

За її словами, проєкт проходитиме у кілька етапів.

“Перший етап - це оголошення конкурсу, пропозицій на участь у програмі і друга складова - це розробка веб-платформи, яка буде спрямована на те, щоб шкільні медіа по всій Україні могли обмінювати своїм контентом, і навчатися удосконалювати свої навички у розвитку шкільних медіа, брати участь у суспільному житті своєї громади”, - поінформувала вона.

Так, проєкт передбачає встановлення медіастудій в 20 навчальних закладах по всій Україні та навчання з цифрової та медійної грамотності.

“20 шкіл по всій Україні на конкурсній основі отримають сучасне цифрове обладнання, на якому вони зможуть створювати якісний цифровий контент”, - додала Василенко.

За словами державного експерта Міністерства освіти і науки України Віктор Сальков, з початку минулого року міністерством започаткована масштабна цифровізація освіти.

Читайте також: У МІОК закликають підтримати освітній проєкт для українського закордонного шкільництва

“Для нас, як Міністерства освіти і науки, важливо розвивати не лише цифрові медіа компетентності у школярів, важливо цифровізувати абсолютно всі процеси в освіті і науці. Тому саме створення медіастудій стане чудовим кроком для того, щоб у стінах закладів освіти школярі не лише розвивали свої компетентності, а й могли висловлювати свою думку, транслювати її на суспільство, аналізувати інформацію”, - сказав Сальков.

У рамках проєкту відбудеться запуск Всеукраїнської медіаплатформи Youth MediaLab, на якій кожна школа зможе зареєструвати свій кабінет, публікувати медіаматеріали, брати участь та ініціювати конкурси, флешмоби та інші активності.

“Ми працюємо над розробкою веб-платформи Youth MediaLab - єдиного, мультимедійного молодіжного простору. Платформа дозволятиме завантажувати фото, текстові та відеоматеріали на сайт, ділитися ними у соціальних мережах та месенджерах”, - зазначила розробниця веб-платформи Youth MediaLab Юлія Матяш.

Конкурс стартує 5 вересня і триватиме до 11 жовтня. Комісія 31 жовтня має обрати переможців конкурсу.

Читайте також: Президент повернув Раді закон про держпідтримку Пласту з власними пропозиціями

Youth MediaLab - програма розвитку шкільних та молодіжних медіа в Україні. Головна мета проєкту - дати поштовх розвитку цифрових медіа та редакцій шкіл. Проєкт є соціальним та некомерційним, а вся технічна та навчальна підтримка шкільних та молодіжних медіа здійснюється на безоплатній основі.

Програма реалізується ГО Change Communication («Комунікації для змін»), Міністерством інформаційної політики України, Міністерством освіти та науки України за підтримки Проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), та Google Україна. Тривалість проєкту: липень 2019 - квітень 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-