На посаду мовного омбудсмена претендують 14 кандидатів

На посаду мовного омбудсмена претендують 14 кандидатів

Укрінформ
На посаду Уповноваженого із захисту державної мови претендують 14 кандидатів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив головний спеціаліст департаменту моніторингу рівних прав та свобод Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради Андрій Гнаповський.

"Прийом документів завершився 30 серпня, конкурс відбудеться завтра, 4 серпня, і проходитиме впродовж всього дня. Претендує на посаду мовного уповноваженого 14 конкурсантів", - сказав він.

Гнаповський зазначив, що зі списком кандидатів на посаду можна ознайомитись на сайті на сайті омбудсмена.

Читайте також: Освітній омбудсмен розповів, куди звертатись батькам для розв'язання проблем у школі

Він також додав, що після оголошення результатів конкурсу Уповноважений подаватиме свою кандидатуру до Кабінету міністрів України.

"Уповноважений із захисту державної мови буде керуватись законом "Про забезпечення функціонування української мови як державної" і робитиме все, що вказано в законах і в Конституції України", - сказав Гнаповський.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 25 квітня ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Його підтримали 278 народних депутатів. 16 липня документ набув чинності.

Законом передбачено подання Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини до Кабінету міністрів України кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови (частина друга статті 50).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-