Аласанія розповів про документи, які у нього вилучили під час обшуку

Аласанія розповів про документи, які у нього вилучили під час обшуку

Укрінформ
Слідчі під час обшуку у помешканні голови правління UA: Суспільне мовлення Зураба Аласанії вилучили копії старих робочих документів і матеріали конференції Ради Европи по стратегічному розвитку Суспільного.

Про це Аласанія написав на своїй сторінці у Facebook.

"Забрали якісь старі копії якихось старих робочих документів, а також матеріали конференції Ради Европи по стратегічному розвитку Суспільного. Справи ніби господарчі, але настільки широкий перелік, що важко зрозуміти, про що саме йдеться. Наприклад, земельна ділянка під Олівцем (телецентром - ред.), яка занесена нами в статутний капітал ПАТ НСТУ, а поруч - закупівлі техніки в 17-му році. Документи вилучаються також і на самому НСТУ. І запит також стосується казначейства, всього руху фінансів", - зазначив він.

За словами керівника голови правління UA: Суспільне мовлення, він запропонував слідчій групі "забрати взагалі все, що є паперового в хаті, - в протоколі слідча це відмітила, але обмежилась невеликим й дивним за складом стосом”.

Читайте також: Держбюро розслідувань назвало причину обшуків в офісі “Суспільного”

Керівник Суспільного мовника відзначив, що слідчі поводилися дуже ввічливо і спокійно.

“Що далі? - процесуально це мають бути виклики на допити; ок, ми готові... Інша справа, якщо стане зрозуміло, що таким чином чиниться тиск з метою приструнити Суспільне, то мовчати ми також не станемо”, - підкреслив Аласанія.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня вранці до головного офісу UA: Суспільне мовлення, телецентру “Олівець”, прийшли з обшуком представники Державного бюро розслідувань у супроводі працівників Служби безпеки України. Також близько сьомої ранку з обшуком прийшли й до помешкання голови правління UA: Суспільне мовлення Зураба Аласанії та в оселі кількох інших працівників мовника.

Згодом ДБР повідомило, що слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ «НСТУ», зокрема зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-