В Україні від кору померла дитина з протипоказаннями до щеплення

В Україні від кору померла дитина з протипоказаннями до щеплення

Укрінформ
Від кору померла п'ятирічна дитина з протипоказаннями до щеплення.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

"Центр громадського здоров’я України повідомляє про новий летальний випадок кору – 5-річний хлопчик, що не був вакцинований через протипоказання, не зміг подолати хворобу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у сім’ї загиблого спершу захворів його старший брат, який також не був вакцинований, проте не мав жодних протипоказань до щеплення.

"З початку спалаху кір забрав життя 40 людей, загалом в Україні на це захворювання перехворіло більше 115 000 осіб", - додали у ЦГЗ.

Читайте також: Кір в Україні: за тиждень захворіли 260, найбільше — у Києві

ЦГЗ також нагадало про необхідність формувати в країні колективний імунітет на рівні не менше 95%, аби захищати тих, хто не може отримати щеплення через супутні стани.

"Для надійного захисту від хвороби усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. В Україні є можливість безоплатно вакцинуватися і дітям, і дорослим: вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору скасовано. Також можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців", - наголосили у ЦГЗ.

Там також поінформували, що усі регіони України забезпечено вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-