Рябошапка не береться прогнозувати перспективи розслідування справ Майдану

Рябошапка не береться прогнозувати перспективи розслідування справ Майдану

Укрінформ
Новопризначений генеральний прокурор Руслан Рябошапка не може прогнозувати, скільки часу займе розслідування справ Майдану, оскільки не знайомий з матеріалами розслідування.

Про це Рябошапка сказав під час засідання парламенту в четвер пізно ввечері, відповідаючи на запитання депутатів під час розгляду проекту постанови №1019 "Про надання згоди на призначення Президентом України Рябошапки Р.Г. на посаду генерального прокурора", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на прохання депутата від групи "За майбутнє" Ігоря Гузя, який попросив чітко назвати, коли Рябошапка у разі обрання на посаду генпрокурора завершить розслідування справ Майдану і коли стануть відомими імена організаторів та вбивць Героїв Небесної Сотні, Рябошапка відповів: "Для того, щоб розуміти, які перспективи, які часові перспективи цих справ, - необхідно побачити матеріали цих справ. Оскільки я не є в системі, і я не бачив матеріалів цих справ, я не можу дати вам зараз відповідь, скільки часу займе розслідування і які перспективи цього розслідування. Ми не знаємо, які докази були зібрані, які докази були втрачені, з чиєї вини вони були втрачені, які загалом є можливості, щоб фіналізувати це розслідування".

Читайте також: Рябошапка виступає за переатестацію прокурорів

Рябошапка підкреслив, коли він з цим питанням розбереться детально, тоді він зможе дати чесну, об'єктивну відповідь.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер, 29 серпня, підтримала звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора та схвалила призначення Руслана Рябошапки очільником ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-