Позов Черновецького до Луценка: Окружний адмінсуд відкрив справу

Позов Черновецького до Луценка: Окружний адмінсуд відкрив справу

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом ексмера Києва Леоніда Черновецького, в якому він вимагає заборонити генеральному прокурору Юрію Луценку виїжджати за межі України.

Про це інформує пресслужба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Леоніда Черновецького до Державної прикордонної служби та Генерального прокурора Юрія Луценка", - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження та зобов'язав відповідачів подати письмові пояснення щодо позову і докази на їх підтвердження.

У суді нагадують, що позивач просить суд "в інтересах народу України заборонити Юрію Луценку виїзд за кордон з метою недопущення уникнення кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на посаді генерального прокурора відразу після його звільнення".

Серед інших вимог позову - зобов’язати Державну прикордонну службу обмежити виїзд Луценка за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня стало відомо, що Черновецький, який проживає за кордоном, звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з проханням заборонити генпрокурору Луценку виїжджати з України.

Читайте також: Черновецький просить суд заборонити Луценку виїжджати за кордон

ГПУ в липні 2017 року оголосила підозру ексмеру Києва Черновецькому в кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві. Його підозрюють у зловживанні владою. За версією слідства, Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. Також йому інкримінують заниження орендної плати за землю і знищення об'єкта археологічної спадщини. Збитки територіальній громаді Києва оцінюються в 250 млн гривень.

Черновецький тоді заявив, що оголошена підозра є помстою з боку генпрокурора Луценка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-