На Харківщині напали на знімальну групу

На Харківщині напали на знімальну групу "112 Україна"

Відео
Укрінформ
У селищі Золочів Харківської області невідомі напали на знімальну групу телеканалу "112 Україна", яка готувала сюжет про розкрадання лісу.

Національна спілка журналістів України засудила цей напад та закликала владу забезпечити належне покарання нападників, повідомив у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"Національна спілка журналістів України засуджує черговий брутальний напад на наших колег, засуджує перешкоджання журналістській діяльності. Закликаємо і правоохоронців, і владу забезпечити оперативне та ефективне розслідування цієї атаки. А головне - вимагаємо належного покарання нападників", - написав він.

Як повідомляв телеканал "112 Україна", 28 серпня в селищі Золочів Харківської області невідомі напали на знімальну групу телеканалу "112 Україна", яка знімала сюжет про розкрадання лісу. Машину групи заблокували і пробили колеса, журналіста Олега Решетняка побили, йому викликали швидку допомогу.

Згодом, як повідомила заступник голови Нацполіціі в Харківській області Оксана Калмикова в ефірі телеканалу "112 Україна", співробітники МВС затримали понад 30 осіб за фактом побиття співробітників телеканалу.

Як розповіли кореспондентові Укрінформу у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, на місці події працюють співробітники оперативної групи Золочівського райвідділу поліції. Здійснюється перевірка. Прийнято рішення про внесення в ЕРДР відомостей про перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Читайте також: НСЖУ засуджує атаку на Укрінформ і закликає покарати нападників

Водночас голова Харківської ОДА Юлія Світлична зажадала негайно і всебічно розслідувати напад на журналістів каналу "112 Україна": "Винні мають бути покарані".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-