В Україні 105 родин політв'язнів отримали по 100 тисяч допомоги

В Україні 105 родин політв'язнів отримали по 100 тисяч допомоги

Укрінформ
В Україні 105 родин українських політв'язнів у Росії отримали по 100 тис. грн фінансової допомоги.

Про це під час звіту "Три роки роботи МТОТ: успіхи та досягнення" зазначила заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Вікторія Вороніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З кінця 2017 року ми вперше виплатили 72 особам, які були звільнені з полону з територій окремих районів Донецької і Луганської областей, по 100 тис. грн. Окрім того, 105 родин політв’язнів отримують також виплати, кожна родина - 100 тисяч грн для того, щоб відвідувати своїх близьких, щоб була надана правова допомога", - зазначила вона.

Також, як підкреслила Вороніна, 24 родинам полонених моряків у перші тижні після захоплення було надано грошову допомогу в розмірі 100 тис. грн для кожної родини.

Крім того, представниця МінТОТ наголосила, що у 2019 році відомство розпочало виплати стипендій імені Левка Лук’яненка - стипендія виплачується щомісячно, а приблизний розмір становить 6-7 тис. грн.

Читайте також: МінТОТ розробило та ухвалило вже 14 санкційних пакетів

Як повідомлялося, у травні тодішній Президент України Петро Порошенко призначив державні стипендії імені Левка Лук'яненка, зокрема, Роману Сущенку, Володимиру Балуху, Миколі Семені, Олегу Сенцову. Стипендії призначені на період незаконного затримання, утримання і протягом одного року після звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-