Гройсман побажав гірникам у професійне свято віри в успіх реформ

Гройсман побажав гірникам у професійне свято віри в успіх реформ

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман привітав гірників з професійним святом і побажав їм добра, достатку і віри в успіх реформ.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Від імені уряду та від себе особисто вітаю з професійним святом – Днем шахтаря. Бажаю професійного зростання, нових трудових звершень, віри в успіх реформ, оптимізму, добра і достатку в родинах", - йдеться у вітанні глави уряду.

За словами Гройсмана, вугледобувна галузь України має значний потенціал і є надважливою для подальшого сталого розвитку економіки та промисловості. "Вугільні та уранові шахти задовольняють потреби нашої країни в енергетичних ресурсах, створюють сотні робочих місць у регіонах. Вугілля є надійною основою роботи теплової генерації, яка забезпечує регулювання потужності в енергетичній системі України", - зазначив він.

Також Гройсман підкреслив, що в Енергетичній стратегії України на період до 2035 року роботу галузі окреслено як пріоритетну. Серед головних факторів подальшого розвитку галузі необхідно назвати реструктуризацію вугільного сектору, забезпечення технологічно та екологічно безпечного функціонування підприємств, запровадження технологій використання шахтного метану, наголосив Прем’єр-міністр. Тому, за його словами, уряд послідовно здійснює заходи, що сприяють зміцненню енергетичної безпеки країни та розв'язанню питань вугледобувних регіонів.

Читайте також: Зеленський привітав гірників з професійним святом

При цьому він підкреслив, що за всіма здобутками галузі стоять передусім люди – професіонали своєї справи. "Шахтарська праця завжди була і є однією з найнебезпечніших професій, яку обирають мужні та відповідальні люди. Українські гірники демонструють відданість обраній професії, результативність та згуртованість у виконанні планових завдань", - відзначив Гройсман і висловив подяку всім шахтарям України за важку, але надзвичайно необхідну для країни працю.

Як повідомлялося, День шахтаря щороку відзначається в Україні в останню неділю серпня. Свято встановлено згідно з указом Президента України від 16 серпня 1993 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-