Президент відзначив держнагородами 58 військових, серед яких 16 — посмертно

Президент відзначив держнагородами 58 військових, серед яких 16 — посмертно

Указ
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 58 українських військовослужбовців.

Відповідний указ №625/2019 опублікований на сайті глави держави.

Як зазначається у документі, нагороди присвоєно “за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”.

Читайте також: Зеленський відзначив державними нагородами 24 іноземців

Президент, зокрема, відзначив військовослужбовців орденами Богдана Хмельницького, “За мужність” та медалями “За військову службу Україні” й “Захиснику Вітчизни”.

Усього державні нагороди отримали 58 захисників, серед яких 16 — посмертно.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти в сумі 300 млн грн віддати на виплату премій військовим.

Згодом в Офісі Президента заявили, що замість параду відбудеться Хода гідності за участю Глави держави.

Водночас представники ветеранських організацій заявили, що організують у День Незалежності свій "Марш захисників України".

Таким чином, 24 серпня у Києві пройдуть два марші - офіційний ("Хода гідності") і неофіційний (Марш захисників України), який проведуть ветеранські спілки, волонтери та сім'ї загиблих воїнів.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-