Зеленський: Не зовсім правильно казати, що Україні — 28

Зеленський: Не зовсім правильно казати, що Україні — 28

Укрінформ
Говорити, що Україні нині 28 років не зовсім правильно, адже до проголошення Незалежності у 1991 році було вже багато досягнень.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на урочистостях з нагоди святкування Дня незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не зовсім вірно казати, що України 28, адже до 1991 року ми встигли чимало”, - підкреслив Зеленський.

Так, він нагадав, що задовго до 1991-го року уже відбулося і хрещення Київської Русі, і видання Іваном Федоровим першодрука “Апостол”, і діяльність Запорізької Січі, засновано Києво-Могилянську академію, на світ з’явилася Конституція Пилипа Орлика.

Читайте також: В Україні 29 серпня відзначатимуть День пам'яті загиблих за Незалежність

Крім того, глава держави зауважив, що Україна була однією із засновниць ООН, а Сергій Корольов зробив вагомий внесок у підкорення космосу людством.

Ну а сьогодні ми відзначаємо, мабуть, найважливіший день у житті держави. День, коли вона здобула незалежність. Сьогодні вже сформувалося ціле покоління, народжене в незалежній Україні. Для них це нормальний стан речей. Для них не може бути по-іншому. І це прекрасно. Бо це покоління – наша ментальна опора. Опора свободи, демократії та розвитку. Вони мислять інакше, вони думають сучасно, а значить – Україна рухатиметься тільки вперед”, - переконаний Президент.

Разом з тим, він закликав пам’ятати, що незалежність не з’явилася “за помахом чарівної палички”, активна боротьба за неї почалася понад 100 років тому.

“Минуло 28 років. 28 різних років. Непростих, буремних, тернистих, але – наших спільних. І всі ці роки ми пережили разом. Усією країною”, - додав Зеленський.

Водночас глава держави нагадав, що 2014 року ми спочатку всією країною довели, що маємо гідність, тоді ж дізналися, що “сотня може бути небесною” й тоді ж “усією країною” почали протистояти війні.

“Як це не парадоксально, але тоді ми народилися вдруге. Як країна та як суспільство. Об’єднались і згуртувалися. Згадали це забуте відчуття – коли ти пишаєшся своєю Батьківщиною”, - сказав Зеленський.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-