Рада має якнайшвидше ухвалити закон про соцзахист ветеранів - Фріз

Рада має якнайшвидше ухвалити закон про соцзахист ветеранів - Фріз

Укрінформ
Мінветеранів розробило якісно новий закон про соцзахист ветеранів та членів їхніх родин, який має ухвалити парламент 9 скликання. Крім того, міністерство повністю підготувало нормативно-правову базу для створення і запуску єдиного держреєстру ветеранів.

Про це заявила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз під час ІІ Міжнародного ветеранського волонтерського форуму «Там, де ми - там Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кількість пільг в чинному законодавстві зашкалює, адміністрування під них відсутнє, відповідно ані в регіонах, ані в центрі влада просто неспроможна виконати ті пільги, які де-юре є в чинному законодавстві. Тому міністерство розробило новий закон про соціальний захист ветеранів та членів їх родин, членів родин загиблих, померлих, учасників Революції гідності», - заявила Фріз.

Вона додала, що в міністерстві вже провели аудит всіх пільг, який закладений в чинному законодавстві та який не витримує жодної критики. Крім того, Міністерством було повністю підготовлено нормативно-правову базу для створення і запуску єдиного державного реєстру ветеранів. На думку міністра, це дозволить позбавити міністерство у справах ветеранів звинувачень в корупційних загрозах.

Фріз повідомила, що новий закон про соціальний захист ветеранів буде презентований в парламенті дев’ятого скликання та повинен бути якнайшвидше проголосований.

Крім того, учасникам форуму Фріз повідомила що на етапі, коли Міністерство охорони здоров’я розраховувало безкоштовний пакет медичних послуг на 2020 рік, міністерство у справах ветеранів відразу вийшло з ініціативою зробити розрахунок додаткового пакету безкоштовних медичних послуг для ветеранів. Міністр висловила сподівання, що ці послуги ветерани отримають вже з 2020 року.

Читайте також: Мінветеранів ніхто не ліквідовуватиме - Зеленський

Водночас Фріз поскаржилась на проблеми з фінансуванням її відомства. «Міністерство створювалось під час двох виборчих компаній… Це призвело до того що міністерство фінансів не подало до 1 липня 2019 року фінансування на друге півріччя для міністерства у справах ветеранів. Тому сьогодні міністерство сформоване лише на 30%», - повідомила Фріз, додавши, що наразі в цій структурі працює лише 114 осіб.

Вона подякувала керівництву держави за гарантії збереження міністерства для ветеранів та висловила сподівання, що з наступного року міністерство розроблятиме державні програми на якісно іншому рівні, оскільки воно буде клієнторієнтованим.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві розпочав роботу ІІ Міжнародний ветеранський та волонтерський форум “Там, де ми – там Україна”. Програмою форуму передбачено кілька панельних дискусій: щодо законодавчих ініціатив з підтримки ветеранів та волонтерського руху; медичне забезпечення ветеранів та альтернативні види реабілітації; «ІТ-технолоії для забезпечення потреб ветеранів. Єдиний державний реєстр та платформа Е-ветеранів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-