Адвокат вимагатиме на наступному засіданні визнати батька Гандзюк потерпілою стороною

Адвокат вимагатиме на наступному засіданні визнати батька Гандзюк потерпілою стороною

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси не запрошував Віктора Гандзюка до участі у підготовчому засіданні стосовно обвинуваченого у справі щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського.

Але батько Катерини та її адвокат прибули 22 серпня до суду, щоб добитись визнання потерпілою стороною у справі та мати змогу ознайомитись зі змістом угоди між обвинуваченим та слідством і не дати змоги "відмазати" Павловського від покарання за скоєне.

Про це у четвер заявила журналістам в кулуарах суду Ольга Веретельник, адвокат батька Катерини Гандзюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суддя Приморського райсуду Одеси Дмитро Осіїк викликав на засідання 22 серпня прокурора відділу Генеральної прокуратури Вікторію Калиту, підсудного Ігоря Павловського, що проживає зараз в Одесі, та його адвоката. Але з'явилась до суду лише представник ГПУ, чому сьогодні вдруге обвинувачений Павловський проігнорував повістку, суд не з'ясував. А ми з Віктором Гандзюком прибули на засідання без запрошення чи повістки, оскільки хочемо більше знати про угоду, укладену між органом слідства та підсудним, яку належить розглянути судді Осіїку і винести відповідне рішення", - зазначила Веретельник.

Станом на 22 серпня зміст цієї угоди батькові Катерини Гандзюк та його адвокату Веретельник не відомий.

"Суть у тому, - зауважила адвокат, - що досудовим слідством Віктора Гандзюка поки не визнано потерпілим у кримінальному провадженні №22019000000000101 стосовно обвинуваченого Павловського. Тому Гандзюка не ознайомили зі змістом укладеної угоди між Генпрокуратурою та обвинуваченим, що визнав себе винуватим у скоєнні злочину".

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чому ж органами досудового слідства не визнано батька вбитої Гандзюк потерпілим у цій справі, адвокат Веретельник сказала: "Можливо причина в тому, що раніше Павловський фігурував у кримінальному провадженні як співорганізатор злочину, а тепер набув статусу особи, що приховувала цей злочин. Це виглядає, як спроба "відмазати" обвинуваченого Павловського від кримінальної відповідальності".

За словами Веретельник, на наступному засіданні Приморського райсуду Одеси, призначеному на 3 жовтня, вони будуть вимагати, "щоб суд визнав Віктора Гандзюка потерпілою стороною у справі, а також не затверджував угоди про визнання Павловським своєї винуватості без нашої згоди".

Адвокат Веретельник додала, що "Віктора Гандзюка визнано потерпілим у першому кримінальному провадженні, відкритому за фактом скоєного злочину проти його дочки, у всіх інших кримінальних провадженнях ми теж є потерпілою стороною. Досі ніхто з суддів не ухвалював постанови, що Гандзюк не є потерпілим".

За її словами, "ще одне кримінальне провадження, на яке викликано повісткою обвинуваченого Павловського, відбудеться 23 серпня у Шевченківському райсуді Києва. Головуючому на цьому засіданні Андрію Осаулову належить допитати підсудного Павловського, щоб закріпити його покази в судовому порядку, і щоб вони набули доказової сили для винесення судових рішень. Сподіваємось, що у п'ятницю Павловський з'явиться-таки до суду, бо на два попередніх засідання обвинувачений не з'явився, пославшись на незадовільний стан здоров'я".

Читайте також: Справа Гандзюк: засідання відклали - не з’явилась адвокат Павловського

Як повідомлялося, 22 серпня Приморський райсуд вдруге протягом тижня відклав підготовче засідання стосовно обвинуваченого Ігоря Павловського - через неявку на засідання його адвоката Надії Курінної, що сьогодні бере участь у засіданні Кам'янсько-Буського райсуду Львівської області. Головуючий суддя Осіїк вирішив відкласти підготовче засідання до 3 жовтня.

Наприкінці липня 2019 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Павловського - фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк. Павловському, який з листопада 2018 року перебував під вартою, на початку квітня 2019 року змінили обвинувачення зі співорганізації на замовчування вбивства (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу), що карається арештом на строк до трьох місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 роки померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-