Начальники Генштабів ЗС України та Польщі обговорили нові напрямки співпраці

Начальники Генштабів ЗС України та Польщі обговорили нові напрямки співпраці

Укрінформ
Начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак зустрівся з начальником Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща генерал-лейтенантом Раймундом Анджейчаком в рамках робочого візиту в Україну делегації Збройних Сил Республіки Польща.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

"У ході офіційних двосторонніх переговорів між делегаціями Збройних Сил України та Республіки Польща були обговорені актуальні питання трансформації системи управління ЗС України та Республіки Польща, стан та перспективи розвитку українсько-польського співробітництва. Збройні Сили України використовують та враховують успішний досвід інтеграції Війська Польського до НАТО — переходимо від слів до дій!" — наголосив Хомчак.

За його словами, свідченням цього є успішне функціонування та збільшення кількості спільних тренувань та військових навчань штабів та підрозділів обох держав, зокрема на базі Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

Хомчак повідомив, що, зокрема, у 2019 році передбачені спільна участь військовослужбовців ЗС України та Республіки Польща у командно-штабному навчанні із залученням військ «Репід Трайдент — 2019» у другій половині вересня та в багатонаціональному навчанні «Кленова арка — 2019» у жовтні-листопаді поточного року.

"Україна відіграє ключову роль у регіоні з геостратегічної точки зору. Для нас надзвичайно важливим було зрозуміти, що насправді відбувається в Україні, почути українську сторону та усвідомити, що необхідно зробити, щоб Україна успішно розвивалася у військовій сфері, що є для мене найбільшим пріоритетом", — сказав начальник Генерального штабу Збройних Сил Республіки Польща генерал-лейтенант Раймунд Анджейчак.

Він зазначив, що Польща, як сусідка України, не може залишатись осторонь, коли спостерігає проблеми України з її агресивним сусідом — Російською Федерацією, оскільки вважає обов’язком спілкуватися та співпрацювати одне з одним, щоб безпека всіх українців та поляків була забезпечена на найвищому рівні. Анджейчак наголосив, що Військо Польське запропонує українським колегам більш ніж 20-річний досвід перебування в НАТО щодо управління, модернізації військами та зміни їхньої ментальності. Водночас, польська сторона хотіла б використати досвід ЗС України, здобутий під час відбиття агресії РФ на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-