В Україні на 40% знизилися показники захворюваності на туберкульоз

В Україні на 40% знизилися показники захворюваності на туберкульоз

Укрінформ
Показники захворюваності на туберкульоз в Україні у період з 2008 по 2018 роки знизилися на 40%.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр України Павло Розенко під час засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За останні 10 років в Україні на 40% знизилася захворюваність на туберкульоз. Смертність від туберкульозу знизилася втричі. Водночас в Україні лишаються недовиявленими близько 25% випадків (щоп'ятий випадок) туберкульозу. Щороку через туберкульоз помирають близько 4 тисяч українців", - зазначив Розенко.

За його словами, існує проблема у сталості медичних послуг на хворих з туберкульозом через військові дії на сході країни.

Читайте також: У школі в Німеччині понад 100 осіб заразилися туберкульозом

"Серед значної частки населення відсутня мотивація щодо запобігання захворюванню на туберкульоз або своєчасному лікуванню проти туберкульозу. Необхідно також посилити роботу серед груп ризику щодо небезпечних захворювань", - сказав Розенко.

Він також поінформував, що Україна продовжує отримувати грантову допомогу від Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією

"Україна отримала на 2018-2020 безповоротну фінансову допомогу від Глобального фонду на реалізацію програми заходів з туберкульозу, ВІЛ-інфекції та СНІДу на загальну суму понад 134 млн доларів США", - сказав Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-