Справа Гандзюк: засідання відклали - не з’явилась адвокат Павловського

Справа Гандзюк: засідання відклали - не з’явилась адвокат Павловського

Фото
Укрінформ
Приморський райсуд Одеси 22 серпня вдруге протягом тижня відклав підготовче засідання стосовно обвинуваченого у справі щодо вбивства Катерини Гандзюк Ігоря Павловського.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши позицію сторони обвинувачення та взявши до уваги пояснення щодо неявки на засідання адвоката підсудного Павловського - Надії Курінної, що сьогодні бере участь у засіданні Кам'янсько-Бузького райсуду Львівської області, суд вирішив відкласти підготовче засідання до 3 жовтня. Засідання призначається на 15 год.", - озвучив ухвалу суддя Дмитро Осіік.

Варто зазначити, що спершу підготовче засідання Приморського райсуду було призначено на 16 серпня, проте за дивним збігом обставин ані представник прокуратури, ані підсудний Павловський та його адвокат до суду не з‘явились.

Представник Генпрокуратури Вікторія Калита пояснила неявку до суду 16 серпня тим, що суд запізно повідомив ГПУ про дату підготовчого засідання.

Зі свого боку, батько загиблої активістки Віктор Гандзюк заявив журналістам, що розцінює дії учасників судового процесу "однозначно: як затягування розгляду кримінальної справи стосовно звинувачення Павловського".

"Причому, я це спостерігав і при розгляді справи щодо Павловського в інших судах. Підсудний чотири-пять разів підряд не з'являвся на засідання. Таке враження, що робиться все для затягування розгляду справи, поки це всім набридне, і журналісти перестануть приходити на засідання судів", - сказав батько Катерини Гандзюк.

Він вважає, що Генпрокуратура, яка уклала з обвинуваченим Павловським угоду, хоче затвердити її в суді без участі батька жертви злочинців. Його у цьому провадженні чомусь не визнано потерпілою стороною.

Читайте також: Підозрюваного у вбивстві Гандзюк затримали за кордоном і відпустили — адвокат

Як повідомляв Укрінформ, в кінці липня 2019 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Ігоря Павловського - фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Павловському, який з листопада 2018 року перебував під вартою, на початку квітня змінили обвинувачення зі співорганізації на замовчування вбивства (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу), що карається арештом на строк до трьох місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 роки померла.

За підозрою у причетності до вбивства було затримано п'ять осіб: Микита Грабчук, Володимир Васянович, В’ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін. Вони дали свідчення, що Ігор Павловський, на той час помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука, нібито передавав гроші на скоєння злочину. 12 листопада суд заарештував Павловського.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура повідомила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства Гандзюк. 25 квітня підозру Мангеру замінили - на «замовлення завдання тілесних ушкоджень».

Підбурювач та пособник нападу на Гандзюк Сергій Торбін засуджений до 6 років 6 місяців, безпосередній виконавець Микита Грабчук - до 6 років, Володимир Васянович та В'ячеслав Вишневський - до 4, а Віктор Горбунов - до 3 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-