З 2020 року гроші на підвищення кваліфікації

З 2020 року гроші на підвищення кваліфікації "ходитимуть" за вчителем — постанова уряду

Укрінформ
З 1 січня 2020 року вчителі зможуть використовувати виділені державою на підвищення кваліфікації кошти та навчатися в обраних ними організаціях.

Відповідну постанову ухвалено на засіданні уряду, повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

«Гроші "ходять" за вчителем на підвищення кваліфікації – це фундаментальна новація, запроваджена Законом «Про освіту». Наша мета – дати вчителю свободу вибирати найкращі для його зростання курси. Дуже довго ми дискутували про процедури та механізми, як саме цей інструмент мало бути впроваджено. В результаті довгих консультацій з Міністерством фінансів та іншими ЦОВВами (центральними органами виконавчої влади — ред.) ми дійшли до варіанту, прописаного в цій постанові. Як на мене, це не найкращий з можливих варіантів, задумували ми цей механізм трохи інакше, проте це вже оптимістичний початок. Я сподіваюсь, що надалі цей інструмент ще вдосконалюватиметься», – прокоментувала ухвалене рішення міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зазначається, що учителі вже найближчим часом зможуть зарахувати собі як обов’язкове підвищення кваліфікації не лише навчання в інститутах післядипломної педосвіти, а й інші профільні курси.

Щойно документ набере чинності (з дня опублікування), учитель матиме можливість через рішення педагогічної ради зарахувати собі вже пройдене поза межами Інституту післядипломної педагогічної освіти навчання.

Читайте також: Заступник міністра "намалював" портрет вчителя початкової школи

Також передбачається, що з 1 січня 2020 року вчителі зможуть використовувати виділені державою на підвищення кваліфікації кошти та навчатися в обраних ними організаціях.

Загалом впродовж 5 років вчитель має пройти не менш як 150 годин підвищення кваліфікації. При цьому він зобов’язаний підвищувати кваліфікацію щорічно, незалежно від того, вичерпав 5-річну норму чи ні – це обов’язкова умова атестації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-