В Україні створять агенцію з контролю якості медичної освіти

В Україні створять агенцію з контролю якості медичної освіти

Укрінформ
У середу уряд ухвалив зміни до положення про систему безперервного професійного розвитку медиків, відтак в Україні створять агенцію з контролю якості медичної освіти.

Про це повідомляє МОЗ.

"Кабінет міністрів України ухвалив зміни до Положення про систему безперервного професійного розвитку лікарів. Це дозволить затвердити вимоги до заходів безперервного професійного розвитку, створити агенцію, що контролюватиме якість надання освітніх послуг для медиків, а також запустити новий принцип фінансування, коли гроші на професійний розвиток підуть за лікарями", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що агенція контролюватиме якість роботи провайдерів освітніх послуг за чіткими параметрами, затвердженими МОЗ України.

"Лікарі отримають доступ до переліку заходів таких перевірених провайдерів, а держава - інструмент контролю якості демонополізованого ринку професійного вдосконалення медиків. Конкурентне середовище сприятиме розвиткові провайдерів, підтримці культури доброчесності та дотриманню високих стандартів, адже порушення вимог до освітніх компонентів заходу чи наявність комерційних зловживань призводитиме до виключення провайдерів з реєстру", - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Автономізацією медзакладів має займатися вже новий уряд — Гройсман

Наголошується, що зміняться принципи фінансування професійного розвитку лікарів.

"Зараз йдеться фактично про утримання закладів та факультетів післядипломної освіти. За новими правилами “гроші підуть за лікарями” - на ті освітні заходи, які цікавлять конкретних лікарів та покращують конкретну лікарську практику", - повідомили у МОЗ.

Фото: centr.kr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-