РФ відпустила українця Терновського, якого на два роки ув'язнила за участь у

РФ відпустила українця Терновського, якого на два роки ув'язнила за участь у "Правому секторі"

Укрінформ
Українця Романа Терновського, якого засудили в Ростовській області РФ за нібито участь у "Правому секторі", звільнили у зв'язку із закінченням строку ув'язнення.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила координаторка "Медійної ініціативи за права людини" Марія Томак.

"Політв'язня Романа Терновського звільнили у зв'язку з закінченням незаконного строку ув'язнення. Зараз Роман вже в Україні, у жахливому стані прямує додому у Харківську область. Чоловік взагалі не має грошей та будь-яких інших ресурсів. Об'єднання просить всіх, хто може допомогти чоловіку, - зробити це будь-якою сумою. Просто щоб у людини були гроші на їжу та речі першої необхідності на перші дні перебування на волі", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, українця Романа Терновського затримали 2017 року в Ростовській області РФ за нібито участь у "Правому секторі" та засудили до двох років і трьох місяців позбавлення волі.

Російський суд визнав Терновського винним відповідно до ч. 2 ст. 282.2 (участь в діяльності екстремістської організації) Кримінального кодексу Росії.

У повідомленні на сторінці суду стверджувалося, що в 2015-2016 роках на території України Терновський "займався організацією виготовлення та розповсюдження атрибутики з символікою "Правого сектора", а також брав участь у публічних акціях, скерованих проти інтересів Російської Федерації".

Зокрема, він нібито брав участь у блокуванні проїзду вантажівок з Росії в пункті пропуску "Гоптівка" (Харківська область) у лютому 2016 року, перешкоджав проведенню Дня Росії у російському генконсульстві в Харкові, а також поширював у мережі Інтернет інформацію про діяльність "Правого сектора".

Читайте також: Бекірова не будуть судити у Красноперекопську - апеляцію захисту задовольнили

Слідчий комітет РФ заявив про затримання Терновського в Ростовській області за "активну діяльність" на користь "Правого сектора" в жовтні 2017 року. Тоді ж речник "ПС" Артем Скоропадський заявив, що затриманий в Росії українець Терновський вже давно не є активістом "Правого сектора". А в минулому він дійсно якийсь час був прибічником цієї політсили. Але приблизно з кінця 2016 року контакт з ним був втрачений.

Фото: www.facebook.com/maria.tomak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-