ВРП відмовилася відстороняти ще одного суддю Окружного адмінсуду

ВРП відмовилася відстороняти ще одного суддю Окружного адмінсуду

Укрінформ
ВРП відмовила у задоволенні клопотання заступника Генпрокурора про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя суддів Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка та Окружного адмінсуду Києва Ігоря Погрібніченка.

Про це інформують у ВРП.

“Вища рада правосуддя, дослідивши подання та долучені до нього копії матеріалів, ухвалила в задоволенні клопотання заступника Генерального прокурора Кізя Сергія Миколайовича про тимчасове відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Погрібніченка Ігоря Миколайовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відмовити”, - ідеться в повідомленні.

Аналогічне рішення ухвалено і щодо судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітка.

Раніше ВРП відмовила у задоволенні клопотання заступника генерального прокурора Сергія Кізя про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, 26 липня детективи НАБУ спільно зі слідчими Управління спеціальних розслідувань ГПУ провели обшуки у приміщеннях Окружного адмінсуду Києва та Суворовського райсуду Одеси в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

2 серпня судді Окружного адмінсуду Києва Євген Аблов, Ігор Погрібніченко і його голова Павло Вовк, а також суддя Суворовського райсуду Одеси Іван Шепітко прийшли на допит до Першого слідчого відділу Управління спецрозслідувань Генпрокуратури, де їм вручили повідомлення про підозру.

Читайте також: ВРП відмовилася відсторонити суддю Вовка

Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували ухвалення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі ВККСУ задля уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

14 серпня 2019 року у ВРП повідомили, що до них надійшли клопотання заступника генерального прокурора про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя суддів Окружного адміністративного суду України Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка та судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-