Суд узяв під варту іноземця, який викрав українку

Суд узяв під варту іноземця, який викрав українку

Укрінформ
Суд узяв під варту затриманого в Коростені іноземця, який викрав та експлуатував українку.

Про це інформує пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Коростенський місьрайоннй суд погодився із позицією місцевої прокуратури та виніс ухвалу про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави», - йдеться у повідомленні.

Іноземця підозрюють у скоєнні низки злочинів за ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 147, ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (захоплення та тримання особи як заручника з метою спонукання родичів затриманої особи до вчинення будь-якої дії як умови звільнення заручника, переміщення людини, з метою експлуатації, з використанням викрадення та шантажу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, незаконне позбавлення волі людини із застосуванням зброї).

Читайте також: У Швеції розшукують двох українців за підозрою у вбивстві

Зазначається, що суворіша санкція, а саме за ч.3 ст. 149 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, у Коростені правоохоронці затримали іноземця, який викрав та експлуатував 25-річну українку, вивізши її за кордон. Правоохоронці втрутилися в ситуацію, коли чоловік погрожував своїй жертві пістолетом, змушуючи йти за ним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-