З вересня батьки отримають більше можливостей для навчання дітей вдома

З вересня батьки отримають більше можливостей для навчання дітей вдома

Укрінформ
Уже з вересня батьки школярів зможуть скористатися всіма видами індивідуальної форми навчання - сімейною освітою, екстернатом або педагогічним патронажем, що передбачають гнучкіший спосіб навчання.

Зміни до Положення, яке регулюватиме кожну з цих форм, були затверджені наказом МОН та набули чинності сьогодні, 20 серпня 2019 року, повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки України.

“Одним із важливих принципів Нової української школи є дитиноцентризм і орієнтація на потреби кожного окремого учня. Для того, щоб сучасна освіта могла відповідати на будь-які суспільні запити, ми пропонуємо майже десять способів її отримання. Наприклад, у червні набуло чинності Положення про інституційну форму здобуття загальної середньої освіти, яким закладаються нові підходи до роботи вечірніх шкіл, запускається механізм мережевого навчання, чого не було раніше. Зараз набуває чинності нова редакція Положення про індивідуальну форму здобуття загальної середньої освіти. Відтепер батьки матимуть можливість обирати спосіб та форму навчання дитини, орієнтуючись на її потреби та хист. Вони також зможуть брати участь у формуванні навчального плану або програми розвитку, якщо йдеться про дитину з особливими освітніми потребами”, - зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Раніше дитина могла навчатися на індивідуальній формі виключно за наявності поважних причин. Дозвіл на таке навчання обов’язково мало надати місцеве управління освіти. Відтепер зарахування (переведення) учня на будь-яку з індивідуальних форм не потребує додаткового погодження.

Читайте також: У 2021 році випускники шкіл складатимуть 4 обов’язкові ДПА

У Положенні докладно розписано, як саме має бути організовано навчання для кожної з форм: сімейна (домашня) форма освіти, екстернат, педагогічний патронаж.

Форми здобуття освіти, які можна отримати у конкретній школі, мають оприлюднюватися на її сайті або на сайті засновника.

Нагадаємо, що Кабмін призначив директора школи Сергія Горбачова освітнім омбудсменом.

Фото: пресслужба МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-