П'ять оркестрів та зірки опери: організатори розповіли про Ходу Гідності

П'ять оркестрів та зірки опери: організатори розповіли про Ходу Гідності

Фото
Укрінформ
Важливими дійовими особами святкових заходів на честь Дня Незалежності у Києві стануть діти.

На цьому наголосив український кліпмейкер Алан Бадоєв, який став співрежисером Ходи гідності, повідомили Укрінформу в пресслужбі агенції Secret Service Entertainment Agency.

“Ми повинні пам'ятати наших героїв. Тих, хто віддав свої життя за краще майбутнє для нашої країни. Символ нашого майбутнього — наші діти. Невипадково саме вони стануть важливими дійовими особами в програмі ходи”, — зазначив Бадоєв.

Репетиція "Ходи Гідності" до Дня Незалежності / Фото: Secret Service Entertainment Agency

За його словами, День Незалежності — це історія не про силу, а про людей. "Ми хочемо показати не танк, а танкіста. Не літак, а його льотчика. А разом з ними поруч вченого, лікаря, спортсмена, художника”, - зазначив режисер.

Разом із ним подію готує відомий режисер-постановник Олена Коляденко. Вона, зокрема, зізналася, що бюджет на урочисту програму ходи вийшов відносно невеликим. “Ми відійшли від ідеї дорогих, масштабних декорацій і спеціальних конструкцій на Майдані, змістивши акценти на реальних людей — їхні вчинки, історії і долі, про які повинна дізнатися вся країна”, — пояснила Коляденко.

Наразі відомо, що до Ходи гідності планується залучити п'ять оркестрів, 17 піаністів, зірок оперної сцени. Крім урочистої частини і самої ходи, в програму святкових заходів увійде церемонія нагородження за участю Президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Бадоєв і Коляденко зрежисують Ходу гідності до Дня Незалежності

Інші подробиці програми стануть відомі 21 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти у сумі 300 млн грн віддати на виплату премій військовим.

Згодом в Офісі Президента заявили, що замість параду відбудеться Хода гідності за участю глави держави. Режисерами дійства стали Алан Бадоєв і Олена Коляденко.

Водночас представники низки ветеранських організацій заявили, що організують у День Незалежності свій "Марш захисників України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-