ТОП-200 найкращих шкіл України за результатами ЗНО

ТОП-200 найкращих шкіл України за результатами ЗНО

Список
Укрінформ
До п'ятірки найкращих шкіл України за результатами зовнішнього незалежного оцінювання увійшли навчальні заклади Львова, Києва і Дніпра.

Відповідний рейтинг 200 найкращих загальноосвітніх шкіл України за підсумками ЗНО 2019 року склав портал Освіта.ua.

Як зазначається, у якості вихідних даних для укладання рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів були використані результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримані випускниками шкіл у 2019 році.

"Школи у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вступна кампанія: на бюджет пройшли понад 60 тисяч абітурієнтів

Так, до п'ятірки рейтингу потрапили три київські школи, одна львівська та одна дніпровська. Найкращим став Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка із рейтинговим балом 168,9 і середнім балом ЗНО 183,5. На другому місці - київський ліцей "Інтелект" (рейтинговий бал - 164,1, середній бал ЗНО - 187,7). На третьому - Природничо-науковий ліцей №145 Печерського району м. Києва (163,3 та 183,7 відповідно), на четвертому - Технічний ліцей Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" Солом’янського р-ну м.Києва (162,7 та 183,7) і на п'ятому - КЗ освіти "Дніпровський ліцей інформаційних технологій при Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара" Дніпровської міськради (161,9 та 179,6).

Як повідомляв Укрінформ, у зовнішньому незалежному оцінюванні 2019 року лише один учасник тестування отримав 200 балів з трьох предметів, ще 8 учасників отримали по 200 балів з двох предметів.

Загалом за даними Українського центру оцінювання якості освіти, 200 балів отримали 98 учасників тестування з математики, 17 - з української мови та літератури, 36 - з англійської мови, 13 - з історії України, 26 - з біології та 77 учасників тестування з хімії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-