Після реорганізації частина прокурорів у “справі Майдану” залишилася поза штатом — Донський

Після реорганізації частина прокурорів у “справі Майдану” залишилася поза штатом — Донський

Укрінформ
Частина прокурорів залишилася поза штатом після ліквідації наказом генпрокурора Юрія Луценка Відділу криміналістичного супроводження та Відділу організації і процесуального керівництва досудових розслідувань.
Про це розповів у коментарі Укрінформу колишній очільник Відділу організації і процесуального керівництва досудових розслідувань Олексій Донський.

За його словами, згадані відділи були реорганізовані в Управління організації та процесуального керівництва в кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії. Однак керівниками цього Управління стали прокурори, які не мають ніякого відношення до розслідування “справ Майдану”.

“Частина прокурорів з відділу організації і процесуального керівництва досудових розслідувань залишилися поза штатом. Це одна з проблем. Інша проблема — це незрозуміле і непрозоре формування керівництва цього управління. Замість призначення осіб, які займаються “Майданівським справами”, які досягли результатів і довели свою ефективність, призначені особи, які взагалі жодного відношення не мають до “Майданівських справ”,- сказав він.

За словами Донського, “Майданівські справи” складають тисячі томів і саме лише ознайомлення з ними займе багато часу. “Ми вважаємо, що це зроблено з метою ліквідації процесуальної незалежності прокурорів у “справах Майдану”, - зазначив він.

Читайте також: Затримання Гримчака: у НАБУ повідомили подробиці справи

Донський розповів, що йому як колишньому керівнику Відділу організації і процесуального керівництва досудових розслідувань не запропонували рівнозначної посади у новоствореному управлінні.

“Я готовий перевестися на рядову посаду і займатися тими ж провадженнями, але умова одна: керівниками цього підрозділу мають бути прокурори мого відділу, які забезпечили результат у “справах Майдану”, - резюмував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-