Нацрада оштрафувала 43 компанії за неподання інформації про структуру власності

Нацрада оштрафувала 43 компанії за неподання інформації про структуру власності

Укрінформ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила стягнути штрафи з 43 компаній через неподання або невчасне подання інформації про структуру власності.

Як повідомляє пресслужба регулятора, відповідні рішення ухвалили на засіданні в четвер.

“Відповідно до частини четвертої статті 12 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” і Порядку подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності та відповідних форм документів телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, суб’єкти інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення щороку до 31 березня повинні подавати до Національної ради інформацію про свою структуру власності за попередній рік”, - зазначають у Нацраді.

А також нагадують, що неподання, несвоєчасне подання такої інформації або подання інформації, що не відповідає дійсності, є підставою для застосування Національною радою штрафної санкції у розмірі 5% загальної суми ліцензійних зборів за всіма ліцензіями, власниками яких є порушник.

Читайте також: Одеський телеканал попередили через незаконне використання логотипу NewsOne

“Національна рада оштрафувала такі компанії. Найменша сума штрафу становила 0,44 грн, найбільша – 12 849 грн. Ліцензіати повинні у 30-денний термін з дня отримання рішень Національної ради сплатити штрафи до державного бюджету України. Окрім того, компанії зобов’язано вчасно та у повному обсязі надати до Національної ради до 31 березня 2020 року звіт за попередній (2019 звітний) рік діяльності про свою структуру власності”, - ідеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-