Засуджений у Росії за

Засуджений у Росії за "участь у "Правому секторі" Бахолдін вийшов на волю

Укрінформ
Активіст Денис Бахолдін, в грудні минулого року засуджений в Росії до 3,5 року колонії загального режиму за обвинуваченням в участі в «Правом секторі», вийшов на волю.

Про це повідомила в Facebook його адвокат Світлана Сидоркіна.

«Ура! Денис Бахолдін на свободу », - написала вона.

Бахолдін вийшов на свободу з виправної колонії №3 в місті Сафоново Смоленської області. У залік більшої частини терміну пійшов час його перебування під вартою в слідчих ізоляторах Москви і Брянської області.

У грудні 2018 року Бахолдіна засудили до трьох з половиною років ув'язнення в колонії загального режиму за обвинуваченням в участі в діяльності організації, визнаної в Росії екстремістською (ч. 2 ст. 282.2 КК). За версією слідства, під час свого перебування в Україні Бахолдін був членом «Правого сектору», забороненого в Росії як "екстремістська організація".

Читайте також: "Охоронця Яроша" в російській колонії на півроку запроторили в "одиночку"

Активіст був затриманий в березні 2017 року прикордонній зоні, коли прямував з України в Росію до матері. За словами Бахолдіна, його на 12 годин прикували наручниками до батареї, били по ногах і голові, вимагаючи зізнань. Він не дав жодних свідчень і відмовився від участі в слідчих діях.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Дениса Бахолдіна політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-