Вступна кампанія 2019: на бюджет зарахували 52,5 тисячі абітурієнтів

Вступна кампанія 2019: на бюджет зарахували 52,5 тисячі абітурієнтів

Укрінформ
На бюджетну форму навчання у 2019 році зараховано 52,5 тисячі, що становить 87% від загальної кількості вступників, які отримали рекомендації до зарахування і принесли документи в обрані виші.

Про це на брифінгу поінформувала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"1 серпня був оприлюдений список зарахованих на бюджет. Цього року рекомендації на зарахування на бюджет отримали 60 354 вступники, які вступали на базі 11 класів повної загальної середньої освіти. З них до 1 серпня підтвердили свій намір навчатися на запропонованих місцях 87,1%, тобто 52,5 тисячі вступників”, - сказала Гриневич.

Вона додала, що до цього обсягу державного замовлення додається ще 8850 місць, які були надані для навчання у вищих військових закладах.

Гриневич нагадала, що терміни зарахування на контракт визначає кожен заклад вищої освіти окремо, він може тривати до 30 вересня.

Читайте також: МОН обмежить кількість заяв для вступників на бюджет

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня були оприлюднені рекомендації для зарахування вступників на бюджетну форму навчання, до 31 липня абітурієнти мали виконати умови до зарахування, а 1 серпня виші оприлюднили списки зарахованих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-