Армія цьогоріч не перейде на нову систему харчування - МОУ

Армія цьогоріч не перейде на нову систему харчування - МОУ

Укрінформ
Суддя Окружного адмінсуду Києва Альона Мазур залишила в силі рішення суду, яким призупинено дію наказу Міноборони про перехід на нову систему харчування.

Про це повідомляє пресслужба Офісу реформ МОУ за підсумками сьогоднішнього засідання суду.

“Суд 2 серпня ми програли, адже суддя Мазур не розблокувала наказ №90 про перехід на нове харчування. Отже, найімовірніше, що цього року запланованого переходу військових частин на нормальну їжу не буде”, - наголошується у повідомленні.

Ситуацію кореспондентові Укрінформу роз'яснила керівник реформи харчування Проєктного офісу реформ Міноборони Діана Петреня. За її словами, ще під час тендерних торгів, які відбувались у межах переходу армії на нову систему харчування, фізична особа-підприємець Алла Богдан із Луцька почала подавати скарги до Антимонопольного комітету стосовно змісту тендерної документації. Коли термін подання скарг до АМКУ закінчився, вона звернулася до суду з позовом.

“Суд ухвалив рішення зупинити торги до судового рішення. Іншим рішенням було зупинено дію наказу”, - зазначила представниця Офісу реформ.

Читайте також: Харчування в армії: ЗСУ самостійно найматиме кухарів

Вона додала, що Міністерство оборони подало клопотання, аби ухвалу суду, яка стосується дії наказу №90, призупинити, оскільки рішення блокує не окремі торги в Міноборони, а всі процеси, які пов'язані з переходом на нову систему харчування.

“Ми скасували зараз усі торги, а не лише ті, в яких брала участь ФОП Богдан Алла, і у нас тепер зруйновані графіки переходу нових частин, оскільки торги на цей час мали бути завершені і в кінці серпня мала відбутись перша хвиля переходу”, - наголосила представниця Міноборони.

Петреня пояснила, що згідно з графіком визначені військові частини ЗСУ мали переходити на нову систему харчування щомісяця, з вересня до грудня поточного року.

“У нас збилися терміни. Навіть якби сьогодні ухвалу скасували, то, у будь-якому випадку, нам потрібно було б, за законом, починати нові торги на всі лоти, і перша хвиля переходу відбувалась би лише наприкінці листопада”, - уточнила посадовець.

Вона також запевнила, що Міністерство оборони подаватиме апеляцію на рішення суду.

Наступне засідання Окружного адміністративного суду Києва відбудеться 13 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-