В Україні сьогодні - День Сил спеціальних операцій ЗСУ

В Україні сьогодні - День Сил спеціальних операцій ЗСУ

Укрінформ
Сьогодні в Україні відзначається День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Свято встановлено для сприяння подальшому розвитку національних військових традицій, військово-патріотичного виховання молоді та її готовності до захисту Батьківщини, відповідно указу Президента від 26 липня 2016 року.

Разом з тим, того ж дня Глава держави підписав Закон про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій ЗСУ. Цим документом завершився процес створення зазначених військ, адже він визначив правовий статус і застосування Сил спеціальних операцій самостійно чи у взаємодії з іншими видами ЗСУ для спеціальних операцій щодо створення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

Сили спеціальних операцій - окремий вид Збройних сил, який складається із добре навчених та мотивованих військових, здатних вести підривну діяльність в тилу ворога, організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях, звільняти або захоплювати важливих заручників.

Читайте також: Контрактник має отримувати не менше 20 тисяч і надбавку - Хомчак

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак привітав військових з нагоди Дня Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу.

“Щиро вітаю вас із професійним святом! Сформовані в розпал російської агресії Сили спеціальних операцій успішно пройшли непростий шлях від становлення до набуття необхідних бойових спроможностей. Сьогодні воїни-спецпризначенці по праву вважаються представниками одного із найбільш сучасних компонентів Збройних Сил України, який здатний ефективно виконувати широкий спектр спеціальних і бойових завдань у будь-яких умовах обстановки”, - йдеться у вітанні.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також привітав з професійним святом бійців Сил спеціальних операцій Збройних сил України та побажав їм воєнної удачі.

"Від імені уряду та від себе особисто вітаю з професійним святом – Днем Сил спеціальних операцій Збройних сил України... Висловлюю подяку військовослужбовцям Сил спеціальних операцій за мужність і героїзм, виявлені у боротьбі на сході нашої країни! Бажаю Вам міцного здоров’я та воєнної удачі!" - зазначив Прем'єр. 

Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців та ветеранів Сил спеціальних операцій ЗСУ з професійним святом і подякував за відданість обов'язку.

Вітання глави держави оприлюдено на його офіційному сайті.

"Сьогодні Сили спеціальних операцій не просто рід військ, насамперед це воїни нової формації з особливою філософією, стилем життя та умовами бойової діяльності", - зазначив Зеленський.

Бійців Сил спеціальних операцій привітав секретар РНБО Олександр Данилюк.

Своє вітання він опублікував у Facebook.

"Пишаємося вашою роботою. І сьогодні, у День Сил спеціального призначення, хочу подякувати бійцям ССО за службу. Переоцінити її складність та важливість для збереження незалежності та цілісності України неможливо", - написав Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-