ДБР ігнорує прохання Міноборони розблокувати постачання бронежилетів - адвокат

ДБР ігнорує прохання Міноборони розблокувати постачання бронежилетів - адвокат

Ексклюзив
Укрінформ
В ДБР поки що не відповіли на звернення керівництва Міноборони з проханням розблокувати роботу Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.
Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу заявив адвокат Володимир Кореняк, який є стороною захисту у справі.

“Офіційні звернення до Державного бюро розслідувань мали місце. І в цій ситуації говорити про результати ми не можемо, оскільки на сьогоднішній день питання не вирішене”, - заявив Кореняк.

Під час брифінгу начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко підтвердив, що робота головного управління досі залишається паралізованою через виїмку оригіналів документів, зразків-еталонів та всіх електронних носіїв.

“Ми паралізовані. У нас був один екземпляр робочого зразка, який вилучила ДБР. Тобто ми прийняли останню тисячу бронежилетів. Наступні партії прийматись не будуть”, - повідомив Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, забезпечення армії речовим майном та засобами захисту було заблоковане після того, як ДБР вилучило оригінали документів, робочі зразки, зразки-еталони та електронні носії. Наразі в міністерстві не можуть видавати висновки на проведення торгів чи отримувати готову продукцію для армії.

Читайте також: У Міноборони заявляють, що ДБР сфабрикувало аудіо про браковані бронежилети

Раніше у Міноборони заявили, що ДБР сфабрикувала аудіозапис розмов чиновників міністерства, які начебто закуповували для армії неякісні бронежилети за завищеною ціною. У Міноборони стверджують, що аудіозапис змонтовано із фрагментів двох бесід, одна з яких не має відношення до закупівель, а стосується “розробки технічних умов по новому бронежилету”.

У Міноборони пропонують провести відкриту експертизу в трьох незалежних лабораторіях та просять ДБР оприлюднити всі розмови цілком.

Міноборони заперечує інформацію ДБР про закупівлю неякісних бронежилетів за завищеними цінами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-