ВККС рекомендує перепризначити 44 суддів

ВККС рекомендує перепризначити 44 суддів

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендує призначити на посади 44 суддів, у яких закінчився термін повноважень.

Про це ідеться в повідомленні ВККСУ, що є в розпорядженні Укрінформу.

“9 липня 2019 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України було прийнято рішення надати рекомендації на безстрокове призначення 44 суддям, у яких завершився 5-річний термін повноважень”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що повноваження суддів припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено, однак вони обіймають посади у відповідних судах.

Як відзначив секретар палати з питань добору і публічної служби суддів ВККСУ Михайло Макарчук, “для Комісії і для судової системи загалом важливо, аби судді, в яких завершились повноваження, якнайшвидше почали знову розглядати справи”.

У ВККСУ інформують, що згідно з судовою реформою тепер судді призначаються на безстроковий термін, але у разі призначення судді на посаду до вступу в дію нового законодавства, після 5 років роботи необхідно пройти кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді.

Читайте також: ВККСУ рекомендувала Вищій раді правосуддя звільнити 23 суддів

Повідомляється, що 44 суддів, яким Комісія надала рекомендації, пройшли кваліфікаційне оцінювання та визнані такими, що відповідають займаній посаді.

Із їхніми прізвищами можна ознайомитися на сайті ВККСУ.

Зокрема, у Комісії інформують, що завдяки ухваленому рішенню вдасться відновити здійснення правосуддя на постійній основі у Солонянському районному суді Дніпропетровської області, а також подолати надмірний рівень судового навантаження у Теплицькому районному суді Вінницької області, Чорнобаївському районному суді Черкаської області, Вугледарському міському суді Донецької області, Золотоніському міськрайонному суді Черкаської області та Семенівському районному суді Полтавської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-