Печерський суд відмовив ГПУ в арешті майна Ющенка

Печерський суд відмовив ГПУ в арешті майна Ющенка

Укрінформ
Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури про арешт майна експрезидента Віктора Ющенка у справі щодо незаконного виведення резиденції "Межигір'я" з державної власності.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Учора суддя Печерського райсуду В'ячеслав Підпалий відмовив у задоволенні клопотання Генпрокуратури про арешт нерухомості і земельних ділянок експрезидента Віктора Ющенка", - сказав він.

При цьому Горбатюк додав, що у даному рішенні суду відсутня мотивувальна частина, тобто суддя не пояснив, чому саме відмовив у даному клопотанні ГПУ.

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура висунула підозру експрезиденту Віктору Ющенку в рамках справи про резиденцію "Межигір'я", яка була виведена з державної власності у 2007 році.

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що Ющенку висунули підозру в привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Читайте також: ГПУ надіслала до суду клопотання про арешт усього майна Ющенка

Лещенко стверджує, що Ющенко начебто у змові з Януковичем цілеспрямовано перевів Межигір'я з ДУС у сферу відання Кабміну. Уряд, у свою чергу, за словами нардепа, передав Межигір'я до статусу держпідприємства "Надра України", а те - вивело резиденцію з держвласності на користь фіктивної донецької фірми. Після цього Янукович почав будувати в Межигір'ї персональний маєток.

На початку липня прокурор Генеральної прокуратури України надіслав до суду клопотання про арешт всього майна, яке належить Ющенку.

Водночас сам Ющенко відкидає це обвинувачення.

Згодом Ющенко також звинуватив слідчого Генеральної прокуратури, який висунув йому підозру щодо "Межигір'я", у конфлікті інтересів.

Віктор Ющенко, третій Президент України, перебував на посаді з 23 січня 2005 по 25 лютого 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-