Нацкорпус вимагав від Зеленського арештувати Медведчука

Нацкорпус вимагав від Зеленського арештувати Медведчука

Фото
Укрінформ
Під Офісом Президента українські націоналісти закликали главу держави Володимира Зеленського забезпечити інформаційну безпеку України та заарештувати Віктора Медведчука.

Акція проходила під гаслом "Надо поговорить": акція-ультиматум Зеленському від націоналістів", повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Потрібно розуміти, що скасування телемосту, власне відповідна заява каналу NewsOne, це лише невеличкий жест. Ключова проблема полягає в тому, що інформаційне поле наразі все одно монополізується такими антиукраїнськими, недружніми для нас силами, які все ще загрожують національній безпеці. І тепер завдання Президента як гаранта Конституції, так і СБУ, відповідних органів запобігати проявам будь-яких зазіхань на інформаційну безпеку, і в першу чергу вжити відповідних заходів до особи, яка монополізує поле, і цю загрозу становить. Я зараз кажу про Віктора Медведчука", - заявив під час акції юрист Нацкорпусу Віктор Шендибило.

Він зазначив, що Нацкорпус вимагає від Президента України Володимира Зеленського і СБУ вжити відповідних заходів щодо Медведчука, щоби в подальшому той “не міг влаштовувати провокацій та проводити антиукраїнську діяльність”.

"Ми вимагаємо взяти його під арешт", - наголосив Шендибило.

Читайте також: Телеміст: СБУ розслідує справу за статтею “замах на держзраду”

В акції взяли участь більше сотні представників «Національного корпусу». Також був присутній лідер Організації український націоналістів Богдан Червак.

Активісти зазначили, що ця акція під Офісом Президента не є останньою, вони і надалі будуть влаштовувати акції протесту.

Під Офісом Президента Нацкорпус вимагав арешту Медведчука / Фото: Худякова Олена. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні російський журналіст Дмитро Кисельов анонсував на 12 липня телеміст під назвою "Треба поговорити" українського телеканалу NewsOne і російського "Росія 24". Ведучими від NewsOne повинні стати Василь Голованов і Олена Кирик, а з боку "Росія 24" - Марія Сіттель і Андрій Малахов.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Нацраду з питань телебачення і радіомовлення терміново провести засідання, на якому розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу NewsOne. Нацрада, у свою чергу, повідомила про проведення позачергового засідання 9 липня.

Президент Володимир Зеленський назвав телеміст "дешевим, але небезпечним піар-ходом перед виборами, мета якого - вкотре поділити українців на два табори".

Згодом NewsOne заявив, що “перший неполітичний телеміст між людьми з України та Росії” скасовано.

Своєю чергою в Генеральній прокуратурі повідомили, що через наміри провести телеміст викликали на допит власника NewsOne, а також ведучого. Окрім того, ГПУ готує подання до суду про арешт активів. Відомство розцінює дії NewsOne як замах на скоєння державної зради.

За даними сайту "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", кінцевим власником ТОВ "Новини 24 години" (супутниково-кабельного телеканалу новин NewsOne), з жовтня 2018 року є соратник Віктора Медведчука - народний депутат від "Опозиційного блоку" Тарас Козак, якому також належать канали "112 Україна" і ZIK.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-