Парубій закликає Нацраду терміново зібрати засідання щодо NewsOne

Парубій закликає Нацраду терміново зібрати засідання щодо NewsOne

Оновлено
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Нацраду з питань телебачення і радіомовлення терміново провести засідання, на якому розглянути питання про позбавлення ліцензії телеканалу NewsOne.
Про це спікер заявив на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Медведчуківський проросійський канал NewsOne 12 липня планує провести спільний телемарафон із пропагандистським державним телеканалом «Россия 24». На моє переконання, це відверта провокація антиукраїнських сил. На шостому році від брутального вторгнення російських зелених чоловічків, окупації Криму, захоплення Донбасу, коли щодня гинуть та зазнають поранень наші воїни, коли в полоні перебувають десятки військових і політв’язнів, а на окупованих територіях переслідують українців і кримських татар, продажні політики і їхні прислужники вирішили про щось поговорити з ворогами та вбивцями. І тому я хочу закликати сьогодні Службу безпеки України негайно відреагувати на брутальне порушення законів України. Також закликаю Національну раду з питань телебачення і радіомовлення негайно провести засідання і розглянути питання, щоб позбавити антиукраїнські ЗМІ ліцензії на мовлення», - зауважив Парубій.

При цьому він наголосив, що реакція держави на цю пряму спробу інформаційного прориву ворога має бути настільки жорсткою, щоб «надалі у будь-кого і будь-коли не виникало навіть думки про можливість подібних дій».

«Ворог, який окопався всередині і стріляє нам в спини, має бути ліквідований. Я переконаний, телеміст не має права відбутися цього тижня і будь-коли. І ми повинні мобілізувати усі сили: і Президента, і уряду і Верховної Ради України, щоб не допустити проведення цього телемоста», - додав Парубій.

Разом з тим спікер наголосив, що особисто докладе усіх зусиль для того, щоб телеміст, запланований телеканалами NewsOne і «Россия24», не відбувся, адже це, за його словами, інформаційна атака ворога, яку державні органи влади України повинні відбити спільно.

Як повідомлялося, російський журналіст Дмитро Кисельов у своїй програмі «Вести недели» анонсував, що 12 липня о 18:00 за московським часом (17:00 за Києвом) український телеканал NewsOne і російський «Россия 24» проведуть телеміст під назвою «Надо поговорить». Ведучими від NewsOne мають стати Василь Голованов та Олена Кирик, а з боку «Россия 24» - Марія Сіттель і Андрій Малахов. Орієнтована тривалість телемосту становитиме дві години.

За даними сайту «Ефірне телебачення і радіомовлення в Україні», кінцевим власником ТзОВ «Новини 24 години» (супутниково-кабельного телеканалу новин NewsOne), з жовтня 2018 року є соратник Віктора Медведчука – народний депутат від «Опозиційного блоку» Тарас Козак, якому також належать канали «112 Україна» та ZIK.

Ряд українських політичних сил розкритикували проведення телемосту, виступивши з відповідними заявами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-