На NewsOne розповіли, чого очікують від телемосту

На NewsOne розповіли, чого очікують від телемосту

Укрінформ
"Треба поговорити" - це телеміст між звичайними людьми України та Росії без політики і політиків, покликаний сприяти припиненню війни.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті телеканалу NewsOne.

“Крим і Донбас - це Україна. Були і будуть. І всі спроби політиків, що спекулюють, вирощують своє політичне его на темі війни, на конфронтації в суспільстві, цього разу не пройдуть. Народ України на президентських виборах сказав тверде "ні" обмеженню свободи слова", - підкреслюється в заяві.

Його автори запевняють, що ідея телемосту "між людьми в студії NewsOne і народом Росії" викликала справжній шквал дзвінків і звернень з боку глядачів, які з нетерпінням очікують ефіру.

Крім того, стверджується, що "сьогодні в Україні близько 70% людей чекають прямих політичних переговорів з Росією".

“Сьогодні, коли щодня гинуть українські солдати, а політики попередньої і теперішньої влади продовжують нічого не робити, ми вважаємо своїм журналістським обовʼязком вийти на такий відкритий діалог між народами України і Росії. І ми хочемо змусити політиків йти на переговори заради миру... "Треба поговорити" - це телеміст між звичайними людьми України і Росії: без політики, без політиків. Кожен зі свого боку повинен зробити крок до припинення війни", - наголошується в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав журналістів та керівників каналу NewsOne відмовитись від проведення телемосту з російським пропагандистським каналом "Россия 24".

Читайте також: «Європейська солідарність» нагадала, що «Россия 24» - під забороною

"Європейська солідарність" у своїй заяві наголосила, що телеміст за участю забороненого в Україні пропагандистського каналу "Россия 24" – це серйозний виклик усій інформаційній безпеці України. "Даний проект – це безумовна легалізація пропагандистського російського контенту через українські мас-медіа, яку ми трактуємо як дії, які створюють реальні загрози національним інтересам, суверенітету і територіальній цілісності України", - наголошується в заяві.

У зв'язку з цим "Європейська солідарність" закликає СБУ, РНБО, Нацраду з питань телебачення і радіомовлення дати миттєву реакцію щодо так званого телемосту, анонсованого пропагандистським каналом Путіна.

У партії "Голос" зазначають, що з країною-агресором треба розмовляти не за допомогою телемостів, а мовою санкцій і шляхом злагоджених дій європейської та міжнародної спільноти. 

"Це не телеміст, а телеміна. Це – загроза для національної безпеки", - переконаний лідер "Голосу" Святослав Вакарчук.

Тим часом громадські активісти вже сьогодні мають намір пікетувати телеканал NewsOne.

Ініціативу висунув куратор TEDxKyiv Владислав Грезєв. Він написав у Facebook: “12-го числа, кажуть, буде телеміст між пропагандистами з Росії і пропагандистами з NewsOne. Кажуть, розмова буде між звичайними людьми. Особисто я збираюся йти. Адреса - вул. Польова, 21. Можливо, навіть заздалегідь прийду. І друзів збираюся взяти”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-