Закон про громадянство для добровольців-іноземців опублікували в “Голосі України”

Закон про громадянство для добровольців-іноземців опублікували в “Голосі України”

Укрінформ
Закон про спрощене надання громадянства добровольцям-іноземцям опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради “Голос України”.

Текст закону доступний на сайті видання “Голос України”.

Закон набуде чинності через 2 місяці з дня його опублікування.

Документ має на меті врегулювати питання щодо визнання іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України, такими, що перебувають на території України на законних підставах. Він також передбачає впровадження спрощеного порядку надання таким особам громадянства або видачі посвідки на тимчасове проживання в Україні на час участі у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Читайте також: Громадянство для іноземців-добровольців: активісти передали вимоги АП

Крім цього, закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України)” має захистити права та законні інтереси іноземців, які захищали територіальну цілісність України та є громадянами держави-агресора або інших держав, що не визнають територіальну цілісність України, у зв'язку з чим їх добровільне або примусове повернення до країни своєї громадянської належності порушуватиме їхні права.

Документ вносить зміни до закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", де пропонується встановити визначення для терміну "участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності Україні" щодо іноземців та осіб без громадянства, які надавали практичну допомогу підрозділам, що беруть участь в антитерористичній операції.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила цей закон 6 червня. 21 червня його підписав президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-