Україна піднялася на дві позиції у Глобальному індексі миру

Україна піднялася на дві позиції у Глобальному індексі миру

Укрінформ
Австралійський дослідницький Інститут економіки і миру (IEP) у середу оприлюднив щорічний Глобальний індекс миру-2019 (Global Peace Index 2019), у якому Україна піднялася на дві позиції та посіла 150 місце.

Згідно з даними рейтингу, за останній рік стабілізувалася ситуація в Україні, Сирії та Іраку, повідомляє DW.

Як зазначається у повідомленні, незважаючи на спалахи жорстокості і конфлікти, світ з 2013 року стає дещо більш мирним.

Керівник IEP Стів Кіллелеа відзначив, що наразі не можна говорити про якісь тренди. Чимало залежатиме від того, як розвиватиметься ситуація на Близькому Сході, особливо в Ірані, адже конфлікт там може значно вплинути на країни регіону.

Водночас, за даними експертів IEP, за останній рік стабілізувалася ситуація в Україні, Сирії та Іраку. Вперше за багато років Сирія вже не є найменш мирною країною у світі. Тепер на останньому місті у рейтингу країн за індексом миру перебуває Афганістан. Погіршилися від минулого року і показники миролюбності у Нікарагуа, Туреччині та Ємені. Україна у рейтингу піднялася на дві позиції та посіла 150 місце.

Читайте також: Україна посіла 75 місце в рейтингу “хороших країн”

Найбільш мирним регіоном світу, як і раніше, залишається Європа. Тут, як зазначено у звіті, за минулий рік скоротилась кількість терористичних нападів. Також зменшилась і кількість людей, котрі шукають притулку в Європі як біженці. Підрахували дослідники і те, скільки коштує насильство і конфлікти у світі у грошовому еквіваленті: 14,1 трильйона доларів США. На першому місці рейтингу миролюбності - Ісландія.

Дослідники щороку оцінюють ситуацію у понад 160 країнах світу. Серед чинників, врахованих дослідниками, окрім безпосередньої наявності внутрішніх чи зовнішніх конфліктів, воєн та проявів тероризму, також імпорт і експорт озброєнь, наявність ядерної зброї, кількість убивств, кількість ув'язнених, кількість внутрішньо переміщених осіб, витрати на оборону та інші фактори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-