У Посольстві США занепокоєні вимогами щодо Е-декларацій

У Посольстві США занепокоєні вимогами щодо Е-декларацій

Укрінформ
Посольство США у Києві вітає рішення Конституційного суду про неконституційність електронного декларування антикорупційних громадських активістів, проте занепокоєне вимогами до членів міжнародних спостережних рад державних підприємств подавати декларації.

Про це повідомляється на сторінці посольства у Twitter.

«Хоча ми вітаємо постанову про визнання неконституційними вимог електронного декларування для антикорупційних активістів, ми все-таки занепокоєні щодо вимог до членів міжнародних спостережних рад державних підприємств подавати майнові декларації, які призначені для державних службовців», - йдеться у повідомленні.

У посольстві вважають, що подібні вимоги відлякують висококваліфікованих фахівців від роботи у спостережних радах, а також не відповідають провідній міжнародній практиці та впливають на здатність влади здійснювати реформу корпоративного управління.

Читайте також: Прокуратура Одещини повідомила про підозру депутату міськради

Як повідомлялося, 6 червня Конституційний суд України визнав неконституційними норми закону «Про запобігання корупції», які зобов'язували представників громадських антикорупційних організацій подавати електронні декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-