МІП запускає кампанію на підтримку незаконно ув'язнених кримських татар-журналістів

МІП запускає кампанію на підтримку незаконно ув'язнених кримських татар-журналістів

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики запускає у день журналіста кампанію на підтримку незаконно ув'язнених в анексованому Криму журналістів-кримських татар.
Про це повідомила перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова у Facebook.

"Сьогодні за ґратами 9 кримських татар - громадянських журналістів! #МІП сьогодні запускає інформаційну кампанію на їх підтримку!" - написала вона.

Джапарова привітала з професійним святом колег і громадянських журналістів на окупованих територіях.

"Окремо хочу привітати громадянських журналістів на окупованих територіях, всіх тих, хто виконує функції інформування світу про ту правду, яку навряд чи можна побачити в РФ ЗМІ. Про системні обшуки, політичні переслідування та затримання, відсутність свобод, абсурдні штрафи та тортури й багато іншого! А ще пишаюсь мужністю та хоробрістю, достоїнством та бажанням справедливості координаторки Кримської Солідарності Лутфіє Зудієвой, яка нещодавно була затримана та оштрафована в Криму за «демонстрацію забороненої символіки». Сьогодні вона приїхала до Києва та розповіла про своїх друзів та співвтчизників, які в тюрмах", - зазначила перший заступник міністра.

Читайте також: Росія у Гаазі стверджує, що не порушує жодних прав в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня російські силовики у Криму затримали двох кримськотатарських активісток: правозахисницю і громадянську журналістку Лутфіє Зудієву, а також дружину фігуранта Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір", координатора ініціативи "Кримське дитинство" Муміне Салієву. Пізніше їх відпустили, відкривши адміністративні справи по ст. 20.3 КоАП Росії - демонстрація забороненої символіки.

Крим анексований Росією у 2014 році.

Фото: www.facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-