Ющенко заперечує змову з Януковичем щодо Межигір’я

Ющенко заперечує змову з Януковичем щодо Межигір’я

Укрінформ
Екс-президент Віктор Ющенко відкидає обвинувачення у тому, що вступив у змову з колишнім президентом-втікачем Віктором Януковичем стосовно заволодіння останнім урочищем Межигір’я.

Про це Ющенко повідомив у четвер у Facebook.

"Шановні співгромадяни! Так, дійсно, 4 червня цього року за викликом я прибув до слідчого Генеральної прокуратури, де мені було повідомлено про підозру. Коротко суть вказаної підозри зводиться до того, що нібито я з 2002 року вступив у змову з Януковичем щодо заволодіння ним урочищем Межигір’я. Не бачу приводу ховатися або прикидатися хворим, як це стало модним. Всілякі обвинувачення відкидаю, бо не бачу ані підстав, ані доказів. В суді я це беззаперечно доведу!" - наголосив він.

Ющенко додав, що вбачає у справі політичний підтекст.

"Суспільство бачить, як поступово знята відповідальність практично з усіх фігурантів гучних справ щодо сепаратизму, державної зради та вбивств на Майдані. Тому доводиться вишукувати нові гучні справи, імітувати бурхливу діяльність", - додав екс-президент.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні народний депутат Сергій Лещенко заявив, що екс-президенту Віктору Ющенку висунули підозру в привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. За словами депутата, підозру Генпрокуратура висунула в рамках справи про резиденцію Межигір'я, яка була виведена з державної власності у 2007 році.

Читайте також: Ющенку висунули підозру через "Межигір'я" - Лещенко

Лещенко стверджує, що Ющенко справді у змові з Януковичем цілеспрямовано перевів Межигір'я з ДУС у сферу відання Кабміну. Уряд, у свою чергу, передав Межигір'я до статуту держпідприємства "Надра України", а те - вивело резиденцію з держвласності на користь фіктивної донецької фірми. Після цього Янукович почав будувати в Межигір'ї персональний маєток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-