Під Радою мітингують ветерани й Нацкорпус

Під Радою мітингують ветерани й Нацкорпус

Фото, відео
Укрінформ
Близько двохсот активістів Національного корпусу у четвер біля будівлі Верховної Ради проводять акцію з вимогою ухвалити закон щодо спрощення процедури надання громадянства іноземцям-добровольцям.
Участь в акції також беруть представники ветеранських організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі Конституції встановлено сцену, на якій виступають представники Нацкорпусу, а перед будівлею Ради також облаштовано намети, в яких волонтери роздають поліграфічну продукцію щодо законопроекту.

Читайте також: Громадянство для іноземців-добровольців: активісти передали вимоги АП

Ветерани й Нацкорпус під Верховною Радою/ Фото Данііла Шамкіна Окрім того, перед Радою встановлено чотири куби-банери, на які нанесено символіку Нацкорпусу, інформацію про необхідність спростити процедуру отримання громадянства добровольцями-іноземцями, а також на кожному з них нанесено написи «вимагаємо», «прийняти», «законопроект», «№3433», які добре видно з вікон Верховної Ради.

Учасники акції тримають у руках прапори із партійною символікою Нацкорпусу.

Ситуація наразі спокійна, правопорядок забезпечують поліцейські і бійці Нацгвардії.

Як повідомлялося, 4 червня під Адміністрацією Президента понад 500 представників Нацкорпусу і ветеранських організацій проводили акцію з вимогою надати українське громадянство іноземним добровольцям.

Верховна Рада у жовтні 2018 року підтримала в першому читанні законопроект №3433 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України)".

Законопроект, зокрема, пропонується внести зміни до закону "Про громадянство України", передбачивши норму щодо спрощеного порядку прийняття у громадянство України іноземців та осіб без громадянства, які надавали практичну допомогу у захисті територіальної цілісності та недоторканості України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-