У ФРН представили 50 винаходів, які Україна подарувала світові

У ФРН представили 50 винаходів, які Україна подарувала світові

Фото
Укрінформ
У Європейській академії міста Варен федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія відбулися дискусія та виставка, присвячені здобуткам України на шляху до ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед численними представниками урядових, наукових та медійних кіл цього регіону, а також усіма, хто цікавиться українською проблематикою, із доповіддю «Україна на шляху до Європейського Союзу» виступив радник-посланник Посольства України у ФРН Ростислав Огризко.

Представники органів місцевої влади Мекленбургу висловлювали інтерес до започаткування спільних проектів з українськими партнерами, що особливо актуально у контексті реформи децентралізації в Україні.

В академії також відкрилася виставка «50 винаходів, які Україна подарувала світові». Звертаючись до гостей, аташе з питань культури посольства Ольга Мішкіна зауважила, що Україна – це значно більше, ніж короткий набір звичних для пересічного європейця асоціацій, тож процес взаємного зближення має великі переваги для обох сторін.

Читайте також: Гройсман закликав німецький бізнес більше інвестувати в Україну саме зараз

Присутні могли дізнатися, що завдяки українцям з'явилися найбільший у світі пасажирський літак «Мрія», перший в історії серійний вертоліт конструктора Ігоря Сікорського, електричний трамвай та низка інших винаходів у сферах медицини, техніки, інформаційних технологій, які є невід’ємною складовою сучасного світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-