У Києві вручили держпремії для молодих учених і в галузі науки та техніки

У Києві вручили держпремії для молодих учених і в галузі науки та техніки

Фото
Укрінформ
У Києві вручили відзнаки лауреатам Державної премії України в галузі науки та техніки і премії Президента України для молодих учених 2018 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли ми дивимося на Україну в цілому, як вона виглядає на міжнародному рівні, то приємно відзначити те, що ми покращуємо свої позиції у багатьох міжнародних рейтингах, які тим чи іншим чином враховують питання науки та інновацій. В 2018 році Україна посіла найближчу позицію за 8 років - 43-є місце з 126-ти в рейтингу найбільш інноваційних країн світу Global Innovation Index і покращила минулорічний результат на сім позицій. В цьому є великий вклад і ваш також”, - звернулася до науковців міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Кращі науковці отримали Держпремії та премії Президента / Фото: Міністерство освіти і науки України

Читайте також: Понад 200 вишів та наукових установ отримали доступ до Scopus та Web of Science

Державні премії в галузі науки та техніки за 2018 рік отримали 14 колективів авторів, зокрема за відкриття в галузі астрономії; за дослідження в галузі математичної та теоретичної фізики, методологію проектування, управління та використання сучасних глобальних, національних та корпоративних IT-структур; розробки з модернізації обладнання атомних станцій; розробку комплексу виробництва сучасних кабельних систем; розробку з оптимізації і подовження життєвого циклу вугільних шахт; розробки в галузі наноструктурованих матеріалів; технології діагностики та лікування бойової вогнепальної травми, розробки в сфері діагностики, лікування та профілактики імунозалежних захворювань; розробки в галуз сільськогосподарського машинобудування та аграрного виробництва. Також Держпремією була відзначена колективна монографія “Правова доктрина України”.

Лауреатами премії Президента для молодих вчених за 2018 рік стали 87 науковців. Загалом указом Президента від 7 грудня 2018 року присуджено 40 премій Президента для молодих вчених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-