ЗНО з історії: абітурієнтам зарахують по 1 балу за

ЗНО з історії: абітурієнтам зарахують по 1 балу за "помилкове" завдання

Укрінформ
Завдання №42 тесту ЗНО з історії України, який абітурієнти проходили 4 червня, не має правильної відповіді, тому УЦОЯО прийняло рішення зарахувати всім учасникам ЗНО з історії України по 1 балу за це завдання.

Про це повідомляється на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

"Сьогодні, 5 червня, було проведено позачергове засідання предметної фахової комісії з історії України, яка встановила, що завдання № 42 сертифікаційної роботи основної сесії ЗНО з історії України не має правильної відповіді.... Зваживши на рішення предметної фахової комісії, в Українському центрі було прийнято рішення зарахувати всім учасникам основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з історії України 2019 року по одному балу за завдання № 42 відповідної сертифікаційної роботи", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Оприлюднили відповіді на ЗНО з історії України

В УЦОЯО зауважили, що завданням № 42 було передбачено визначення фото із зображенням Георгіївської церкви Видубицького монастиря. У варіантах відповідей наведені фото, що містили зображення Свято-Покровської церкви (с. Сутківці, Хмельницька обл.), П’ятницької церкви (м. Чернігів), Катерининської церкви (м. Чернігів) і Церкви Святого Пантелеймона (с. Шевченкове, Івано-Франківська обл.). Через технічний недогляд під час підготовки до друку сертифікаційної роботи замість фото Георгіївської церкви Видубицького монастиря помилково наведено фото собору Святої Великомучениці Катерини (Катерининська церква) в м. Чернігові.

Також на сторінці УЦОЯО в Facebook розміщено оголошення, що фахівці Центру готують коментар до 58 завдання тесту з історії України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 21 травня по 13 червня проходить основна сесія зовнішнього незалежного тестування. ЗНО з історії України склало понад 222 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-