Аваков заявляє, що у справі про убивство хлопчика мало би бути п'ять фігурантів

Аваков заявляє, що у справі про убивство хлопчика мало би бути п'ять фігурантів

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у справі про загибель 5–річного Кирила Тлявова на Київщині може проходити 5 осіб.

Про це він заявив у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр нагадав, що нині цією справою опікується Держбюро розслідувань. «Тобто, за великим рахунком, я не маю зараз можливості коментувати перебіг розслідування, тому я кажу зараз це не як процесуальний учасник, а як політична фігура… Я можу сказати, що, на мою думку, там 5 підозрюваних у цьому вбивстві. Четверо чоловіків, які стріляли, - хто з них стріляв, з’ясує слідство, може, всі, може один, чия куля, тощо. А також, я думаю, що жіночка, яка сховала ту рушницю і таким чином сприяла приховуванню злочину, - це теж треба кваліфікувати», - сказав Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох підозрюваних - працівників патрульної поліції.

У понеділок, 3 червня, Кирило помер у лікарні.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав як запобіжний захід тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави обом підозрюваним у справі - працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимиру Петровцю та Івану Приходьку.

Того ж дня біля Переяслав-Хмельницького відділу поліції відбулася акція протесту у зв'язку з загибеллю Кирила Тлявова, сталися сутички між активістами і правоохоронцями. Також 4 червня в багатьох містах України активісти провели акцію «Безкарність вбиває».

Читайте також: Переяславська трагедія: Аваков підтвердив, що підозрювані копи не пройшли переатестацію

4 червня адвокат захисник підозрюваного Івана Приходька Андрій Чичиркін заявив, що загалом у дворі, де стріляли, було четверо осіб.

У свою чергу адвокат родини постраждалих Олександр Щербина стверджує, що на території з патрульними були й інші особи, зокрема неповнолітній син одного з підозрюваних, а також ще одна особа, яка проходить у справі як свідок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-