Трагедія в Переяславі є свідченням провалу реформи поліції — експерт

Трагедія в Переяславі є свідченням провалу реформи поліції — експерт

Укрінформ
Вбивство 5-річного Кирила Тлявова, у якому підозрюють двох поліцейських, є доказом того, що переатестація правоохоронців була провалена.

Про це в ефірі Громадського заявила представниця комісії з переатестації вищого керівництва міліції Катерина Бутко.

«Насправді це те, про що ми говорили досить давно – реформа поліції, яка мала відбутися, абсолютно провалена. І вбивство цієї дитини є результатом проваленої атестації поліції», — зазначила Бутко.

Вона наголосила, що є дуже багато факторів, які свідчать на користь того, що двоє підозрюваних взагалі не мали працювати в поліції.

«Мені дуже складно називати їх поліцейськими, тому що фактично один з них є екс-беркутівцем, а другий – екс-працівником ДАІ. Це старі колишні мєнти, яким просто змінили форму. Жодних тестів або іншої підготовки вони не проходили», — пояснила Бутко.

Вона додала: «Якби вони не були поліціантами, то, можливо, у них би не було зброї, і цього нещасного випадку теж не сталося б».

Читайте також: Зброю, з якої вбили 5-річного хлопчика, досі не знайшли

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому до лікарні доправили 5-річного Кирила Тлявова із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки.

У хлопчика виявили вогнепальне поранення голови. Невдовзі затримали двох поліцейських, яких підозрюють у тому, що вони в нетверезому стані вистрелили в дитину.

У понеділок, 3 червня, Кирило помер у лікарні.

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжним заходом тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави обом підозрюваним у справі — працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції Володимиру Петровцю та Івану Приходьку.

Сьогодні ж таки в багатьох містах України активісти провели акцію «Безкарність вбиває».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-