Дороги в Україні проектуватимуть по-новому — Мінрегіон

Дороги в Україні проектуватимуть по-новому — Мінрегіон

Інфографіка
Укрінформ
1 вересня 2019 року набудуть чинності зміни до Державних будівельних норм (ДБН) щодо проектування доріг загального користування.

Про це у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

"З 3,75 до 3,5 м звужується ширина лівих смуг руху на дорогах І категорії. Це траси з трьома і більше смугами руху в одному напрямку. Наголошую, що це стосується нового будівництва трас і є обов'язковим. Для реконструйованих трас ця норма є рекомендаційною", - зазначив Парцхаладзе.

Він додав, що нові ДБН також визначають зміну ширини зупиночної смуги руху на дорогах І-ІІ категорій - до 3 м замість 2,5 м. За словами Парцхаладзе, наявна ширина є дуже небезпечною і "спричиняє додаткові аварії".

"Особливо це актуально для вантажних автомобілів, які не можуть у повній мірі безпечно та зручно розміститися на такій ділянці дороги", - підкреслив заступник міністра.

Читайте також: В Україні дозволять зводити хмарочоси заввишки до 150 метрів

Крім того, нові норми встановлюють, що траси на складних ландшафтах (у тому числі гірські) проектуватимуться з кращою видимістю.

Парцхаладзе наголосив, що розроблені зміни сприятимуть мінімізації випадків перевищення дозволеної швидкості на дорогах, підвищенню уваги водіїв за кермом та зменшенню кількості ДТП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-