Штраф за відмову перевозити пільговиків може зрости майже у 19 разів

Штраф за відмову перевозити пільговиків може зрости майже у 19 разів

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект “Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян”.

За ухвалення відповідного законопроекту (№10004 ) проголосував 231 народний депутат при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими передбачити збільшення санкції за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян з боку водіїв автомобільних транспортних засобів і громадян – суб’єктів підприємницької діяльності.

Читайте також: В Україну зайде популярний німецький автобусний лоукостер

Так, пропонується встановити, що це правопорушення тягне за собою накладення на них штрафу в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ), тобто 2550 грн.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, на сьогодні такий штраф становить 8 НМДГ, тобто 136 грн.

Авторами законопроекту є семеро народних депутатів, зокрема голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак, голова Комітету ВР у справах ветеранів та осіб з інвалідністю Олександр Третьяков (фракція “Блок Петра Порошенка”) та голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін (фракція “Батьківщина”).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-