У секретаріаті ГУАМ провели сеанс одночасної гри в шахи

У секретаріаті ГУАМ провели сеанс одночасної гри в шахи

Фото
Укрінформ
У Києві в приміщенні Секретаріату ГУАМ відбувся сеанс одночасної гри в шахи, присвячений головуванню України в 2019 році.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Цей сеанс одночасної гри в шахи присвячений двом цілям, по-перше в цьому році Україна головує в організації ГУАМ. І не просто головує, а Україна головує в робочій групі та в інституції ГУАМ. Ми сюди запросили колег з різних інституцій України, з Міністерства закордонних справ, з Кабінету міністрів, з Адміністрації Президента, з різних посольств. І мета сьогоднішнього заходу - це популяризація шахів як інтелектуального виду спорту, та як дипломатичного виду спорту”, - сказав заступник міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Микола Мовчан.

Він зазначив, що до заходу долучилися представники різних посольств, зокрема В’єтнаму, Грузії, Азербайджану.

Читайте також: Країни ГУАМ хочуть створити регіональний центр кібербезпеки

За словами генерального секретаря ГУАМ Алтая Ефендієва, турнір є повністю відкритим, немає вікових обмежень, у ньому беруть участь і діти, і представники посольств. Він зазначив, що це неформальний захід, який об’єднує усіх любителів шахів.

"Це перша така спроба реалізувати турнір ГУАМ з шахів, турнір відкритий, і має на меті популяризацію шахів та самоорганізацію серед країн-членів, партнерів, серед людей, які цікавляться, чим займається ГУАМ. І ми дуже сподіваємося, що цей турнір стане регулярним, перед нами стоїть завдання розповсюдити інформацію про нього, і думаю, що ця ідея знайде широку підтримку серед суспільства", - сказав Ефендієв.

Захід організований Міністерством молоді та спорту України та Секретаріатом Організації за демократію та економічне співробітництво - ГУАМ за підтримки Федерації шахів України.

У Києві провели шаховий турнір ГУАМ / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Сеанс одночасної гри проводили чемпіон Всесвітньої шахової олімпіади, міжнародний гросмейстер Антон Коробов (Україна) та міжнародний майстер Анастасія Рахмангулова (Україна).

Участь у сеансі брали представники дипломатичних місій держав-членів ГУАМ, Європейського Союзу, дипломатичних представництв інших держав та представники центральних органів виконавчої влади України, а також молодіжних організацій та спортивних федерацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-